Bagt jordbærtærte med mandelcrumble

Opskrift på nem tærte med jordbær og crumble på mandler.

Hvad oser mere af sommer end jordbær? Og hvilke smagskombinationer er bedre end jordbær og mandler? Vi havde modtaget dobbelt op på jordbær end hvad vi bestilte og det har resulteret i at jeg har måtte se hvad jeg ellers havde i skuffer og skabe, så jeg kunne bruge de sidste jordbær. Normalt er crumble min go-to dessert når det skal være rigtig nemt og den bundopskrift tænkte jeg, at jeg kunne drage nytte af ved at lave en kage som luner og oser af sommer og sol. Hvis nysgerrigheden nu nager jer så meget, at i ikke kan døje jer og også er nødt til at prøve mine crumble opskrifter, så kan i både finde min opskrift med æblecrumble ved at klikke her eller min jordbær crumble med hvid chokolade, ved at klikke her, men husk alligevel også at den her bagte jordbærtærte, den er et must try! Jordbær er selvfølgelig altid bedst når de er nye, danske jordbær i sæson men pga. sukkeret, så kan du sagtens bruge jordbær der er til at få hele året, til den her tærte.  

Nem opskrift på den lækreste bagte jordbærtærte med mørdejsbund og mandelcrumble

Antal: 6-8 pers. Tid:  1 time Ingredienser Mørdej
  • 200 g. hvedemel
  • 50 g. flormelis
  • 100 g. smør i tern, stuetemp.
  • 1 æg
  • Bagepapir og tørrede bønner, linser eller lignende til blindbagning
Jordbærfyld
  • 400 g. jordbær
  • 50 g. sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel eller majsstivelse
Mandel crumble
  • 150 g. hvedemel
  • 50 g. mandelmel
  • 50 g. sukker
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 50 g. mandler, grofthakkede
  • 125 g. smør i tern, koldt
  • Server evt. med creme fraiche, flødeskum eller is (valgfrit)
Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Sigt hvedemel og flormelis sammen. Smuldr smørret i, så det ligner savsmuld og saml til sidst dejen med ægget. Det er vigtigt at dejen kun lige bliver samlet og ikke æltet for meget.
  3. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og sæt på køl i en halv time.
  4. Imens vaskes og skæres jordbær i kvarte.
  5. Rør jordbærrene sammen med sukker og majsstivelse. Stil til side.
  6. Når dejen har været på køl, rulles den ud og fordeles i tærteformen. Skær evt. overskydende dej fra kanten. Lav nogle prikker med en gaffel i bunden af tærtedejen.
  7. Kom et stykke bagepapir over bunden og fordel dine tørrede bønner, linser eller lignende. (dette kaldes blindbagning og er for at forhindre at din tærtedej falder sammen under bagning).
  8. Bag i ovnen i 15 min. ved 200 grader varmluft. Fjern herefter bagepapiret og fyldet oven på og bag i yderligere 5 min.
  9. Sku herefter ovnen ned til 175 grader, varmluft.
  10. Rør hvedemel, mandelmel, sukker og groft hakkede mandler godt sammen.
  11. Smuldr det kolde smør i dejen. Det gør ikke noget at der er lidt klumper.
  12. Sigt væden fra jordbærrene og fordel dem på tærtebunden. Fordel så crumblen over og bag tærten i ca. 20 min.
  13. Server evt. med lidt creme fraiche (evt. rørt med vanilje), pisket fløde eller vaniljeis.
      Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: