Bubble tea med tapioka og mælkete

Opskrift på den asiatiske, moderne te med tapiokakugler

Bubble tea er af asiatisk oprindelse og er gennem den sidste tid blevet rigtig populært i hele verden. Den oprindelige opskrift er netop med mælkete og tapiokakugler men efterhånden som det er blevet mere og mere populært, er der også kommet mange nye variationer til. Du kan f.eks. både få bubbletea med smag af jordbær, passionsfrugt m.m.   Tapiokakuglerne kan fås i flere asiatiske supermarkeder eller online, blot søg efter ”tapioka”. Tip: server evt. Med tykke sugerør, så du nemmere kan få fat i tapiokakuglerne.  

Opskrift på Bubble tea med mælk og tapioka

Antal: 2 pers. Tid: 1,5 time Ingredienser
  • 1 dl. tapioka
  • 6 dl. vand
  • ½ dl. honning
  • 3 dl. stærk te (Earl grey eller anden foretrukne te)
  • 2 dl. sødmælk
  • 1-2 spsk. kondenseret mælk
  • Isterninger
  • tykke sugerør
Fremgangsmåde
  1. Sæt vand i kog og tilføj herefter de tørre tapioka kugler.
  2. Lad dem køle, under omrøring, i 30 min. ved middelvarme. Lad dem herefter stå og trække videre i vandet i yderligere 30 min.
  3. Sigt vandet fra tapiokakuglerne og vend det herefter i honningen. Lad det stå i 30 min. inden servering.
  4. Ved servering fordeles tapiokakuglerne i glassene.
  5. Den stærke te, sødmælk, kondenseneret mælk og isterninger shakes godt sammen. Smag evt. til med den kondenserede mælk ift. Hvor sød du ønsker den.
  6. Hæld mælketeen over tapiokakuglerne og du har en færdig bubble tea.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: