Scones med blåbær (uden tilsat sukker)

Nemme og utrolig lækre scones med friske blåbær (reklame – denne opskrift er lavet i forbindelse med mit ambassadørsamarbejde med Easis – uden tilsat sukker) Scones er et kæmpe hit herhjemme – både til morgenmaden/brunchen og en snack ”to-go”. Den klassiske scones er oprindeligt fra Skotland og bliver oftest spist med en gang smør på. Så snart jeg kommer fyld i, som bl.a. blåbær, andre frugter eller chokoladeknapper, så synes jeg dog ikke at smørret behøves og derfor bliver sconesene herhjemme oftest bare spist, som de er. Hvis du er lige så vild med scones som jeg, så gør dig selv en tjeneste og klik på dette link til mine scones med chokoladeknapper, som også er uden tilsat sukker. De er altså mindst lige så gøre som mine blåbær scones, og lad os være helt ærlige – blåbær deler vandene (også herhjemme) men det gør chokolade sjældent.   Opskrift på sukkerfri scones med blåbær Antal: 16-18 Tid: 20 min. Ingredienser
  • 400 g. hvedemel
  • 35 g. perfect fit fra Easis
  • 2 tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Salt
  • 75 g. smør i tern, koldt
  • 1 æg (+1 æg til piskning)
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 150-175 g. blåbær
Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft
  2. Rør hvedemel, perfect fit, bagepulver og salt sammen i en skål
  3. Kom det kolde smør i tern, i skålen og smuldrer det sammen, så det ligner brødkrummer
  4. Tilsæt det ene æg samt kærnemælk og rør det hele godt sammen. Ælt det til en lind dej.
  5. Ælt forsigtigt blåbærrene ind i dejen.
  6. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til den har en tykkelse på ca. 1,5 cm.
  7. Udstik scones med en rund udstikker på ca. 6 cm. i diameter. Fortsæt indtil du ikke har mere dej.
  8. Placer dine scones på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg og 1-2 spsk. vand.
  9. Bag i ovnen i 11-13 min.
  10. Lad de nybagte scones køle lidt ned og så er de klar til servering.
      Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: