Citronpasta med asparges

Sommerlig, nem pastaret med få ingredienser

Italiensk klassisk pastaret hvor citron og parmesan virkelig kommer til sin magt. Italienerne er kendt for få men gode råvarer og det samme er gældende her. Du får altså her en super nem opskrift på en pastaret, som tilmed er super hurtig at lave og med få ingredienser. For at få maksimal smagsoplevelse ved den her lækre citronpasta ret, er gode råvarer et must. En god portion pasta, øko citron, god parmesanost og især god olivenolie. Brug også gerne friskkværnet peber så du får smagen fra de knuste peberkorn – de fuldender retten. Jeg har givet den klassiske citronpasta opskrift et lille twist og tilføjet rå strimler asparges. Sommer og asparges går hånd i hånd og det synes jeg også aspargesene gør i denne ret.   Find også inspiration blandt mine andre pastaretter på maks 20 min.  

Opskrift på citronpasta med rå asparges

Antal: 4 pers. Tid: 15 min.   Ingredienser
  • 400 g. linguine (kan erstattes af spaghetti eller anden pasta)
  • 1,5 citron, skal og saft af
  • 50 g. parmesanost
  • Olivenolie
  • Salt/friskkværnet peber
  • 1 bundt asparges
Fremgangsmåde
  1. Kog pastaen i letsaltet vand efter posens anvisning.
  2. I en stor skål rives citronskal og parmesan i. Kom også saften fra citronen, lidt olivenolie og salt/peber i.
  3. Vend den kogte pasta i, så det hele bliver godt blandet sammen.
  4. Tag de rå asparges og knæk forsigtigt bunden af. Skræl eller skær tynde skiver på langs og rør dem sammen med pastaen.
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: