Ristet ciabatta med burrata og søde, bagte tomater

Nemt og virkelig smagfuldt brød med cremet topping af burrata ost og cherrytomater.

I det italienske køkken handler det især om at få enkelte og simple ingredienser til at smage af meget og det gør sig i den grad også gældende i den her opskrift, hvor det sprøde brød matcher utrolig godt den cremede burrata ost og de søde, bagte tomater. Toppet med lidt frisk timian og flagesalt. Retten her kan sagtens både serveres til frokost, som en forret eller en snack (som snack er det formentlig nok med 1 skive toast til hver, hvor jeg i den gældende opskrift ellers har beregnet 2 skiver per person).  

Opskriften på sprødt ciabatta med cremet burrata og søde, bagte cherrytomater.

Antal: 2 pers. Tid: 35 min. Ingredienser
  • 4 små skiver (eller 2 store) Ciabatta brød
  • 1 burrata ost
  • 150 g. cherrytomater, gerne mix farver
  • Olivenolie
  • 1 spsk. sukker
  • 1-2 tsk. Timian, finthakket
  • Salt/friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.
  2. Beklæd en bradepande eller et fad med bagepapir og kom tomaterne herpå. Dryp lidt olivenolie, salt, peber, finthakket timian og sukker over. Rør det hele godt sammen og bag det herefter i ca. 25 min. i ovnen.
  3. Når tomaterne er færdige, tages de ud og køler lidt ned imens 4 skiver med ciabattabrød ristet sprøde i ovnen.
  4. Skær burrata osten midt over og fordel fyldet på brødene. Anret med de søde, bagte tomater, dryp lidt olivenolie udover og kom salt, peber og finthakket timian på.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: