Gulerodsfritter med parmesan og hvidløgs-fetadip

Sundere fritter på gulerødder med cremet hvidløgs-fetadip

Nemt og sundere tilbehør til aftensmaden kunne være disse fritter af gulerod med parmesan og dertil den lækreste fetadip med en garanteret hvidløgsånde – på den gode måde. Parmesanen er med til at gøre gulerodsfritterne mere sprøde. Et godt tip hertil er at jo mindre du kan rive parmesanen, jo bedre kan det hænge på gulerodsstavene. Server gulerodsfritterne som et sundere alternativ til aftensmaden, til grillaftenen eller lignende.   Og min fetadip … Jeg sikrer jer, at alle der indtil nu har smagt min fetadip med hvidløg, har været ellevilde – det håber jeg også du bliver. Jeg serverer dippen til mange af mine grøntsagsopskrifter. Du kan bl.a. også servere dem til denne tærte med broccoli og skinke, bagte rodfrugter med timian, knuste kartofler med brunet smør og hvidløg eller mine ovnbagte gulerødder med hyldeblomst og mynte.  

Opskrift på nemme gulerodsfritter med parmesan og hvidløgs-fetadip

Antal: 4 pers. Tid: 30 min. Ingredienser
  • 750 g. gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt/friskkværnet peber
  • 75 g. parmesan
Hvidløgs-fetadip
  • 100 g. feta
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 2 hvidløg
  • 1-2 spsik. Persille, finthakket
  • Salt / friskkværnet peber
  Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovn til 200 grader, varmluft.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i stave på størrelse med pommes fritter.
  3. Rør olivenolien sammen med flagesalt og sort peber.
  4. Vend herefter gulerodsfritterne heri.
  5. Riv parmesanen så fint som overhovedet muligt. Vend herefter gulerodsfritterne i parmesanen og placer dem så stykvis, uden de rører hinanden på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  6. Bag i ovnen i ca. 25 min. indtil de er gyldne.
Hvidløgs-fetadip
  1. Blend alle ingredienserne.
  2. Smag til med salt og peber – er dressingen for tyk, kan der suppleres med lidt fløde eller olie.
      Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: