Cremet bagt blomkåls- hvidløgssuppe

Nem blomkålssuppe med bagt blomkål og hvidløg

Kalenderen siger efterår og herhjemme er efterårsmad altså i den grad også suppevejr. Derfor har jeg også udviklet opskriften på den her helt fantastiske, cremede suppe. Suppen får sin cremede konsistens fra blomkål og hemmeligheden bag den gode smag i denne suppe er, at både blomkål, hvidløg og løg er bagt inden. Suppen er som udgangspunkt vegetarisk men også man den vegansk, så kan mælken sagtens undlades. Mælken er blot med til at give den en lidt mildere smag og farve.   Jeg har tilføjet croutoner, trøffelolie og ærteskud som toppings men suppen kan både nydes helt uden toppings eller med dine egne yndlings toppings. (Pssst.. er du vild med suppe, så er du også nødsaget til at prøve denne tomatsuppe med pisket burrata og basilikumsolie.)

Opskrift på nem, blomkålssuppe med bagt blomkål og hvidløg

Antal: 4 pers. Tid: 30 min. Ingredienser
  • 1 blomkål (medium til stor størrelse)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 L. grøntsagsfond
  • 3-5 dl. mælk (kan undlades eller erstattes af grøntsagsfond, for vegansk)
  • Salt/friskkværnet peber
  • Croutoner (kan undlades)
  • Trøffelolie (eller anden olie med smag) (kan undlades)
  • Ærteskud, brøndkarse eller persille
Fremgangsmåde
  1. Del blomkål i mindre buketter og fordel på en bageplade med bagepapir.
  2. Skær løg i mindre stykker. Hvidløg halveres. Fordel også på bagepladen med blomkålet og dryp lidt olivenolie samt salt over.
  3. Bag i forvarmet ovn ved 200 grader, i ca. 20 min. indtil blomkålen er gylden.
  4. imens varmes grøntsagsfond op.
  5. Kom de bagte blomkål, løg og hvidløg op i blenderen.
  6. Tilsæt lidt efter lidt grøntsagsfond mens der blendes. Suppler til slut med mælk (eller lidt mere grøntsagsfond) indtil rette konsistens er opnået. Smag til med salt og peber.
  7. Ved servering dryp evt. med lidt trøffelolie samt nogle croutoner og ærteskud.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight