Pumpkin Spice sirup

Græskarsirup til bl.a. pumpkin spice latte

Hjemmelavet græskar sirup (bedre kendt under det engelske/amerikanske navn: pumpkin spice sirup) er nemt at lave og smager helt fantastisk. Siruppen kan bl.a. bruges til den populære pumpkin spice latte / kaffedrik, som man f.eks. kan købe hos Starbucks. For at lave den søde græskarsirup, skal man egentlig blot bruge græskarpuré, som man laver ved at bage et græskar – jeg bruger oftest hokkaido græskar hertil og bagefter blender det bagte græskar. Man laver en sukkersirup med de klassiske pumpkin spice krydderier som bl.a. er nelliker, kanel, muskatnød og ingefær. Nogle vælger også at bruge allehånde.   Pumpkin spice sirup bruges oftest til drikkevarer – drinks, kolde som varme. Tips til hvad du kan bruge pumpkin spice sirup til:
  • Pumpkin spice latte
  • Pumpkin spice ice latte
  • Chai te med pumpkin spice sirup
  • Rum toddy med pumpkin spice sirup
  • Varm kakao med græskarsirup
  Tips til brug af kernerne (reducer madspild) Græskar er beriget med græskarkerner men rigtig mange smider dem desværre bare ud, måske uvidende om at man kan spise kernerne. Rens græskarkernerne og tør dem, rist dem på en pande med lidt krydderier og du har en skøn snack.   Græskarsiruppen opbevares i et skoldet glas (gerne skyllet i atamon) og på køl.  

Opskrift på hjemmelavet græskarsirup (pumpkin spice sirup)

Antal: ca. 0,5 l. Tid: 45 min. Ingredienser Græskarsirup
  • 1 hokkaido græskar
  • 1,5 dl. vand
  • 1,5 dl. sukker
  • 2 tsk. Kanel, stødt
  • 1 tsk. Muskatnød, stødt
  • 1 tsk. Ingefær, stødt
  • 0,5 tsk. Nelliker, stødt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader, varm luft.
  2. Skær græskarret over på midten og skrab kernerne ud (se mit tip ovenover til hvordan du bl.a. kan bruge dine græskarkerner)
  3. Kom lidt olivenolie på skæresiden af græskarret og bag herefter græskarret i ovnen i ca. 25 min. indtil græskarkødet er blevet helt blødt.
  4. Blend græskarkødet til en puré.
  5. I en gryde koges vand og sukker indtil sukkeret bliver opløst. Tilføj herefter græskarpure og alle krydderierne. Lad det koge ind i ca. 15-20 min. ved middelvarme.
  6. Opbevar den færdige græskarsirup i et skoldet glas el. lign.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: