Pumpkin Spice Latte

Populær amerikansk kaffedrik med pumpkin spice sirup (græskarsirup)

Pumpkin spice latte er en meget populær kaffedrik i bl.a. Amerika og kan fås på flere af de store kaffekæder, herunder har Starbucks lavet en version som også bliver mere og mere populær herhjemme.   Pumpkin spice latte laves med en hjemmelavet græskarsirup, som bliver kogt op med de velkendte ”pumpkin spice” krydderier – nelliker, kanel, muskatnød og ingefær og herefter rørt op med kaffe og skummet sødmælk. Du finder opskriften på min pumpkin spice sirup ved at klikke lige her.   Lidt ekstra på toppen.. Skal den lige have lidt ekstra gas, kan du med fordel piske en gang fløde og komme på toppen samt lidt friskrevet kanel.  

Opskrift på pumpkin spice latte (græskar latté)

Antal: 1 stk. Tid: 5 min. (hvis siruppen er lavet) Ingredienser Ingredienser til én kop Pumpkin Spice Latte
  • 60 ml. Pumpkin spice sirup (klik her for opskrift)
  • 60 ml. Espresssoshot
  • 150 ml. (1,5 dl.) Sødmælk
  • Flødeskum og en kanelstang eller friskrevet kanel på toppen
Fremgangsmåde
  1. Kom pumpkin spice sirup og espresso i en kop og rør det sammen.
  2. Har du en espressomaskine el lign. til at lave varmt mælkeskum så brug den til mælken og ellers varmes det op i en gryde ved middelvarme mens der piskes (mælken skal ikke koge) og hældes herefter over i koppen.
  3. Klar til servering – skal din pumpkin spice latte være ekstra lækker kan man toppe med lidt flødeskum og friskrevet kanel.
    Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: