Hvid gløgg

Hvid gløgg med æblemost og julekrydderier

Gløgg er en klassisk, varm juledrik som typisk laves på rødvin (rød gløgg) men en hvid gløgg, lavHet på hvidvin og æblemost, er altså også superskønt og har du endnu ikke prøvet at smage hvid gløgg, så vil jeg helt klart anbefale dig det. Hvid gløgg er ydermere utrolig nem at lave.   Jeg vil anbefale at lade den hvide gløgg ekstrakt trække i min. 12 timer, inden den lunes med hvidvinen og serveres.   Hvilken hvidvin skal man bruge til at lave hvid gløgg? I princippet kan alle hvidvine bruges men jeg vil anbefale en forholdsvis tør hvidvin.   Få inspiration til lidt flere juleopskrifter her  

Opskrift på Hvid gløgg

Antal: 4-6 pers. Tid: 25 min. (+ anbefales trækketid i min. 12 timer) Ingredienser
  • 7,5 dl. æblemost (eller æblejuice)
  • 50 g. lys sirup
  • 2 appelsiner, øko
  • 3 cm. ingefær
  • 5 kardemommekapsler (eller ca. 0,5 tsk. Stødt kardemomme)
  • 3 kanelstænger
  • 2 nelliker, hele
  • 1 stjerneanis
  • 1 fl. Hvidvin
  • Mandler og rosiner til servering
Fremgangsmåde
  1. skær appelsinerne i skiver. Skræl og skær ingefær i skiver.
  2. Kom æblemost, sirup, appelsinskiver, ingefærskiver og alle krydderierne, i en gryde og lad det koge ved middelvarme i ca. 20 min.
  3. Lad gerne gløgg ekstrakten køle ned og trække på køl til dagen efter.
  4. Inden serering varmes gløgg ekstrakten med hvidvinen.
  5. Server med flækkede mandler (smuttede) og evt. rosiner
  Prøvet denne opskrift? Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk   Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler: