Pull-apart hvidløgsbrød - bløde boller med knasende, sprød skorpe

Stegte, Vietnamesiske forårsruller – med svinekød og svampe

 

Vi drømmer os en gang imellem tilbage til vores rejse i Vietnam. Både min mand og jeg er meget rejselystne og har, på de 4,5 år vi har været sammen, allerede en masse rejseeventyr med i kufferten (som man siger). Dog er de asiatiske lande nok dem som vi har rejst mest rundt i og fået mest ´valuta for pengene´.

Indtil videre har vi besøgt Vietnam, Sri Lanka og Maldiverne ? om under 2 måneder går turen til Kina, og til januar går rejsen til Thailand. Om der sniger sig en lille rejse mere ind i mellemtiden, det må tiden vise.

Vores rejse til Vietnam for godt og vel 3 år siden, var vores første større rejse sammen. To stadig nyforelskede, der skulle på sit livs rejse sammen, var så vildt. Vi skulle på rundrejse igennem Vietnam ? vi startede i Hanoi og sluttede i Hoi An. Halvvejs på rejsen skulle vi også lige ud på et minicruise på Halong Bay bugten ? et af verdens vidundere og et sted jeg vil anbefale alle at se!

Det er ikke nogen hemmelighed at når vi rejser sammen, så går rejsen naturligvis ud på kultur og lokalliv ? men mad og drikke fylder lige så meget, på vores rejser.

På vores første aften i Vietnam, ankom vi til hotellet i Hanoi omkring aftensmadstid, så det var hurtigt op med bagagen og så en tur ud i gaderne og se hvad vi kunne finde. Vi fandt den her fine restaurant som lå højt oppe og med udsigt ud over den store og meget populære sø, Hoan Kiem-søen.
Som en lille starter, mens vi ventede på resten af maden, bestilte vi forårsruller ? og nøj, hvor var de gode! Første bid og vi var solgt!
Lige siden da, spiste vi forårsruller minimum 1 gang om dagen (man skulle tro vi ville blive trætte af dem, men nej, det var mildest talt umuligt).

Vi har drømt om dem siden da, og faktisk kun fået dem enkelte gange, når der har været street food festivaler i Københavns gader, så nu blev det altså tid til selv at bevæge mig ud i dem!

Se opskriften på vietnamesisk sur/sød dip, som jeg bruger til mine forårsruller, her.

 

Antal: 10 stk.  Tid: 45 min.

Ingredienser

15 stk. rispapir

500 g. hakket svinekød

200 g. svampe (blandede eller champignon)

1 skalotteløg

2 gulerødder

1 stor håndfuld koriander

2 spsk. Fishsauce

4 spsk. Soya

1 tsk. Sukker

1 æg

Friskkværnet peber

Olie til friturestegning

 

Fremgangsmåde

Hak svampene fint og steg dem ca. 1-2 minutter ved høj varme. De skal blot lige danne en stegeskorpe.

Hak gulerødder, løg og koriander fint.

Bland de hakkede løg, gulerødder og koriander, soja, fishsauce, sukker, friskkværnet peber og æg i farsen og rør den godt sammen. Vend til slut de stegte svampe i farsen.

Kom film over skålen med fars og lad farsen hvile min. 30 minutter i køleskabet.

Hæld vand i en stor skål eller pande, hvor der er plads til at rispapiret kan dyppes i.
Jeg bruger 1½ stk. rispapir til hver forårsrulle, for at holde bedst på fyldet og sikrer at de ikke går i stykker.

Dyp rispapiret i vandet i ca. 4-5 sekunder og læg herefter over på et viskestykke.
Brug 1½ stk. rispapir, hvoraf den halve skal ligges på den halvdel af det hele stykke rispapir, hvor fyldet ligges på.

Kom ca. 1 spsk. fyld på midten af den halvdel, hvor der ligger dobbelt rispapir. Det må ikke gå ud til kanterne.

Fold forårsrullen ved først at tage fat i kanten af rispapiret, i den ende hvor der er 1½ stk. rispapir og hvor farsen ligger, og fold stramt ind over farsen. Rul indtil du er ca. halvvejs, og fold så siderne op. Fortsæt rulningen indtil den er helt samlet. Det er vigtigt at du folder den stramt.

Gentag dette med alle forårsrullerne.

Opvarm olie til 160 grader og steg 1-2 stykker ad gangen. Dette er for at forhindre at varmen fra olien sænkes for meget, samt fordi at forårsrullerne har en tendens til at klistrer sig sammen under friturestegningen.

De skal steges i ca. 3-4 minutter indtil de er let gyldne.

 

TIP!

Prøv også at hakke lidt tigerrejer i farsen – det giver en skøn smag!

Næste indlæg

Pull-apart hvidløgsbrød - bløde boller med knasende, sprød skorpe