Omelet med grønne asparges, rødløg, bacon og cheddar

Enchiladas med oksekød

Tilbehør: hjemmelavet tomatsalsa og tortilla chips

 

I dag havde vi min mor og mormor på besøg, og min mor fik nævnt at hun sådan havde lyst til “de der ruller med kød inden i”.

Jeg var ikke helt sikker på om det var en durumrulle eller enchiladas, som hun havde i tankerne.

Jeg tog chancen og handlede ind til mexicanske enchiladas, en skøn hjemmelavet salsa og nogle sprøde tortillachips til – og ja, både mine tortillawraps og tortillachips er altså færdigkøbte. Det er nemt og det er billigt. det kan vi godt li´!

Min tomatsalsa er altid hjemmelavet. Det er hurtigt, nemt og smager bare så meget bedre end det man køber i butikkerne! Endnu en af de opskrifter, hvor man har det meste i sit køleskab. Jeg er fan.
Se opskriften på min salsa lige her.

Maden bliver serveret. Man kan bare se stjernerne i øjnene på min mor ? det var helt sikkert enchiladas hun tænkte på!

Der blev spist rub og stub.

Jeg lavede faktisk en lille ekstra portion som min mormor kunne få med hjem, da hun ikke selv bruger tid i køkkenet på at lave god mad. Det var altid min morfars opgave at sørger for at der kom mad på bordet hjemme hos dem.

Buen provecho! (velbekomme) som de siger i Mexico.

 

Antal: 4 pers. Tid: 40 min.

 

Ingredienser

800 g. hakket oksekød

2 skalotteløg

3 fed hvidløg

1 tsk. Hakket rosmarin

4-5 tsk. Spidskommen

1 rød chili, finthakket

2 ds. Hakkede tomater

1 dåse bønner (chili eller kidney bønner)

1 ds. Majs

8 tortillawraps

½ ps. Revet ost (jeg blander med mozzarella og cheddar)

salt og peber

Olie til stegning

Finthakket persille til at drysse over

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Hak skalotteløg og hvidløg fint.

Varm lidt olie i en gryde og steg løgene indtil at skalotteløgene er klare. Tilsæt hakket oksekød.

Når kødet er brunet af, tilsættes krydderierne, de hakkede tomater og bønner.

Lad koge godt under omrøring i ca. 5 min indtil en stor del af væden er reduceret. Tag af varmen og tilsæt majs (gem evt lidt til toppen). Smag til med salt og peber.

Fyld ca. 2 spsk. kødsauce i den ene halvdel af en tortillawrap. Fold enderne op og rul den derefter.

Læg i en bradepande eller fad, med åbningen ned ad. Gentag med de resterende tortillaer.

Drys revet ost over og varm i ca. 15 min. I ovnen.

Server evt. med finthakket persille og majs på toppen.

Næste indlæg

Omelet med grønne asparges, rødløg, bacon og cheddar