Tunroulade med spinat

Jordbærtrifli – opskrift på en hurtig og lækker sommerdessert

Efter at have købt en masse skønne jordbær med hjem fra mit lokale supermarked forleden dag, har jeg været i gang med en masse opskrifter med jordbær.

 

I går gik jeg i køkkenet for at lave jordbærsirup, som jeg bruger til at hælde over min morgenmadsgrød. (Du kan se min opskrift på jordbærsirup her)
Da jordbærmosen skal sigtes fra, når siruppen laves, stod jeg tilbage med en lækker og sød jordbærmos.

 

Som nævnt mange gange før, går jeg jo ikke ind for madspild, så de skulle selvfølgelig bruges!

 

Og hvad er bedre end en trifli?

 

Hermed en simpel og hurtig opskrift på jordbærtrifli, og lader du massen koge 5 min. længere, har du faktisk også en jordbærsirup. Wup, wup – to opskrifter i én. Det kan vi da godt li´, ikke?

 

Antal: 4 Pers. Tid: 30 min.

 

Ingredienser

Jordbærmos

400 g. jordbær

2 dl. Vand

1 god vaniljestang

2 dl. Rørsukker

 

2 dl. Fløde

2 spsk. Flormelis

8 makroner eller digestive kiks

Tørret eller frisk citronskal

 

Fremgangsmåde

Pluk jordbærrene og skær dem i mindre stykker.

Flæk vaniljestangen på midten, skrab vaniljekornene ud og bland dem godt sammen med 2 spsk. af rørsukkeret.

Kom det resterende rørsukker sammen med de øvrige ingredienserne til jordbærmosen, samt vaniljestængerne, i en gryde. Skru helt op for varmen, indtil det begynder at koge.

Skru herefter ned til middel varme (på mit komfur er det 6/9) og lad det simre i ca. 5 min. indtil at jordbærene er blødgjorte (der må godt være lidt bid i).

Sigt væden fra (hæld evt. væden over på en glasflaske, så har du en dejlig jordbærsirup til senere brug).

Lad jordbærmosen køle helt ned.

Pisk fløden til skum og sigt herefter flormelis i. Rør det godt sammen.

Fordel nu lagvis knuste makroner, jordbærmos og flødeskum i et glas. Top med en klat flødeskum og revet citronskal.

 

TIP!

Trifli er en fantastisk lækker dessert, som er perfekt til de varme sommeraftener, og egner sig godt til mange slags frugter. Prøv også med bl.a. rabarber eller blommer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tunroulade med spinat