Vietnamesisk sur/sød chili dip – perfekt dip til forårsruller

Vietnamesisk marineret, karamelliseret svinekød

Det er nok ikke nogen hemmelighed at jeg er vild med det asiatiske køkken, og det begynder min madblog så småt også at bære præg af.

Jeg tror at kærligheden til det asiatiske (og i den grad vietnamesiske) køkken er inspireret af de mange rejser vi efterhånden har haft og det yderst lækre og velsmagende mad vi har smagt, i de forskellige lande.

Vietnam er indtil nu, nok min favorit, når det kommer til velsmagende mad. Den der blanding af surt, sødt, salt og stærkt, som danner umamismagen, er de rigtig gode til at få frem i al deres mad.

Når vi spiser vietnamesiske retter, er det som at blive taget tilbage til Vietnam og vores aller første store tur sammen. Hele kulturrejsen var en oplevelse for sig, men i lige præcis Vietnam, udgjorde maden en lige så stor del af turen og jeg tror vi endte med at spise omkring 5-6 gange på en dag. Ups, den stod i hvert fald på sund kost i et godt stykke tid efter at vi kom hjem.

Jeg plejer at bruge en svinekam når jeg laver denne ret, hvor jeg skær sværen fra og laver hjemmelavede flæskesvær

 

Antal: 4 pers. Tid: 3½ time

Ingredienser

500 g. svinekam eller nakkefilet

4 spsk. Fiskesauce

5 spsk. Ahornsirup

2 spsk. Soja

1 spsk. Sesamolie

2 fed hvidløg

1×1 cm. Ingefær

1 rød chili

Friskkværnet peber

 

Tilbehør

Ris (jeg bruger oftest jasmin- eller brune ris)

Snittet forårsløg

 

Fremgangsmåde

Skræl og hak hvidløg og ingefær fint. Skær chili ud i tynde skiver.

Hæld alle ingredienserne, på nær svinekødet, op i en skål og rør det godt sammen. (gem evt. et par skiver frisk chili til anretning)

Skær svinekødet ud i mundrette stykker på ca. 1,5 x 1,5 cm og vend i marinaden. Sørg for at al kød er godt dækket ind i marinaden. Kom film over og stil på køl i min. 1 time (kan laves dagen før).

Kog risene efter pakkens anvisning.

Varm en pande godt op og steg kødet, samt marinaden ved høj varme indtil kødet er gennemstegt og marinaden sat sig godt fast (med andre ord; karamelliseret).

Server i skåle og drysses evt. med skiver af forårsløg og chili over.

Næste indlæg

Vietnamesisk sur/sød chili dip – perfekt dip til forårsruller