Mørbradgryde – Nem opskrift på en dansk klassiker

Mørbradgryde er en skøn, dansk klassiker som især gør sig godt i de kolde efterårs- og vintermåneder.
Jeg serverer som regel kartoffelmos til mørbradgryden men kogte ris eller blomkålsris smager også særdeles godt til.
Antal: 4 pers. Tid: 1 time
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 200 g. bacon
- 150 g. cocktailpølser (kan undlades)
- 2 løg
- 150 g. champignon
- 4 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl. piskefløde
- 2 tsk. Paprika
- 4-5 kviste frisk timian
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pil og hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i både. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Hak timian fint.
- Skær bacon i mindre stykker og steg dem i en gryde eller støbejernsgryde.
- Når baconen er ved at være færdigt, tilsættes de hakkede løg og svitses sammen med baconen i 1-2 min. indtil baconen er færdig og løgene blanke. Tag det af gryden.
- Skær svinemørbraden i mundrette bider og brun i samme gryde som bacon og løg har været i.
- Tilsæt gulerødderne, bacon og løg, paprika, timian, tomater og fløde. Lad det simre i 35-40 min.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
Tip!
Server med kogte ris, blomkålsris eller kartoffelmos.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu