Æblecrumble – Opskrift på den klassiske æblecrumble
Æblecrumble er en fantastisk efterårskage som består af krydrede, bagte æbler med en sprød skorpe af crumble.
Inden min mand og jeg tog på ferie til Eygpten, høstede jeg nogle af de sidste æbler fra mit æbletræ og bagte denne fantastiske kage, som jeg tog med til svigerforældrene, som havde været så skønne og invitere på aftensmad, så vi selv bare kunne bruge tiden på at gøre os klar til ferie.
Antal: 6-8 pers. Tid: 1 time
Ingredienser
1000 g. æbler i grove tern
2 spsk. rørsukker
½ vaniljestang
1 tsk. Kardemomme
2 tsk. Kanel
Smør til at smøre fadet
Crumble
150 g. havregryn, finvalset
75 g. hvedemel
75 g. rørsukker
½ vaniljestang
40 g. hasselnødder eller mandler, finthakkede
1 tsk. Kanel
150 g. smør
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 g. varmluft
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. (gem halvdelen til crumble)
Bland vanijekornene med rørsukkeret og bland derefter vaniljesukkeret med æbler, kanel og kardemomme.
Kom æbleblandingen i et smurt fad.
Crumble
Bland havregryn, hvedemel, rørsukker, vanilje, nødder og kanel godt sammen.
Smulrd smørret ned i og bland det sammen, indtil det begynder at ligne krummer. (Det er helt ok, både med store og små krummer)
Fordel forsigtigt crumblen over æblerne og bag i ovnen i ca. 40 min.
Tip!
Server evt. med luftig flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.
Ingen kommentarer endnu