Rocky road – med brændte mandler, saltkaramel, pistacie og skumfiduser
De sidste par dage har jeg delt opskrifter på hjemmelavede skumfiduser, saltkaramel og brændte mandler – jeg endte med at have en del rester tilbage, så fik idéen om at mikse det hele sammen til en lækker omgang Rocky Road.
Rocky road er en ”no-bake” kage, hvor hovedingredienserne er chokolade og skumfidus – derfra er det egentlig kun fantasien der sætter grænser.
Antal: ca. 12-15 stk Tid: 2 timer
Ingredienser
- 450 g. mørk chokolade (jeg bruger 54,5% Callebaut)
- 50 g. smør
- 100 g. brændte mandler
- 80 g. saltkaramel
- 40 g. Pistacie
- 60 g. skumfiduser (eller mini skumfiduser)
Fremgangsmåde
- Hak de brændte mandler, saltkaramel, pistacie og skumfiduser (medmindre du bruger mini skumfiduser) i mindre stykker. Gem evt. en lille smule af de hakkede pistacienødder, til at drysse over til slut.
- Smelt smør og chokolade langsomt, over vandbad.
- Beklæd et fad på ca. 20×20 med bagepapir.
- Rør de brændte mandler, saltkaramel, pistacienødder og skumfiduserne sammen med den smeltede chokolade og fordel dem herefter i fadet.
- Brug en ren palet, som lige er dyppet i koldt vand, til at lave en jævn overflade.
- Drys med de sidste hakkede pistacienødder.
- Stil på køl i min. 2 timer inden de skæres i firkanter og serveres.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu