Minitærter med svampepure og løgspirer

Choux au craquelin med hindbærskum og karamelmidte

 

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have…

I dag er fastelavnssøndag og selvom vi ingen børn har i hjemmet, så ser jeg det nu alligevel som en god undskyldning til at bage massevis af fastelavnsboller.

I dagene op til fastelavn bagte jeg bl.a. disse gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og nutella men jeg må nok indrømme at min egen favorit er Choux au craquelin (krakelerede vandbakkelser eller som de også kaldes vandbakkelser med sprød, krakeleret kiksetop).

 

Antal: 18-20 stk. Tid: 1 t. 15 min.

 

Ingredienser

Kiksedej

  • 100 g. mel
  • 100 g. sukker
  • 100 g. blødt smør
  • Rød pastafarve

Vandbakkelsesdej

  • 3 dl. vand
  • 150 g. smør
  • 1 spsk. sukker
  • 150 g. hvedemel
  • 4 æg

Hindbærskum

  • frosne hindbær
  • 5 husblas
  • 5 spsk. vand
  • 5 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 6 dl. piskefløde

 

  • 1 ds. Karamelliseret mælk (dulche de leche)

 

Fremgangsmåde

Kiksedej

  1. Bland alle ingredienserne til en ensartet masse.
  2. Rul kiksedejen ud til ca. 2 mm. Tykkelse, mellem to stykker bagepapir.
  3. Kom på frys i ca. 15 min. eller indtil vandbakkelsesdejen er klar.

Vandbakkelsesdej

  1. Kom vand, smør og sukker i en gryde. Kog det op.
  2. Så snart smørret er smeltet og vandet koger, tages gryden af varmen og melet røres i.
  3. Rør godt i det, indtil det danner en melbolle.
  4. Lad dejen køle af. Den må ikke være varmere end lunt/lillefingervarmt.
  5. Tilsæt æggene – ét ad gangen og hold øje med om dejen skal bruge alle 4 æg (dejen skal ikke være flydende men må heller ikke blive for fast). Pisk evt. æggene ud i en skål inden og tilsæt lidt ad gangen.
  6. Pisk dejen godt igennem indtil det er en ensartet dej.
  7. Når dejen er færdig, hældes den på en sprøjtepose og der sprøjtes dutter på ca. 2 cm. Ud på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  8. Udstik cirkler af den sprøde kiksedej som lægges ovenpå vandbakkelsesdejen.
  9. Bag i ovnen ved 180 c. varmluft i 35 min. (Vigtigt: Ovnen må ikke åbnes før de er helt færdige, da de ellers vil falde sammen)
  10. Når de er kølet af, skæres vandbakkelserne over på midten.

Hindbærskum

  1. Udblød husblassen i koldt vand
  2. Kom de frosne hindbær, vand og sukker i en gryde og kog op.
  3. Lad det herefter simre i ca. 4-5 min. indtil alle hindbærrene er udkogte.
  4. Kom hindbærmassen igennem en sigte, så kornene sigtes fra.
  5. Rengør gryden og kom herefter hindbærsaften i gryden og giv det et hurtigt opkog.
  6. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i hindbærsaften. Pisk gerne i saften, så du er sikker på at al husblas bliver rørt ud i saften.
  7. Lad saften køle helt ned. (jeg plejer at komme det i køleskabet i 1 times tid.)
  8. Pisk fløden til skum og pisk herefter den kolde hindbærsaft i flødeskummen.
  9. Kom hindbærskummen på en sprøjtepose (evt. med en stjernetyl) og sprøjtes på underbollen.
  10. Åbn dåsen med den karamelliserede mælk (dulche de leche) og hæld karamellen på en sprøjtepose.
  11. Klip et hul forenden af sprøjteposen og fyld karamel i midten af hindbærskummet.
  12. Saml bollen. Drys evt. med hindbærstøv eller frysetørrede hindbær.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minitærter med svampepure og løgspirer