Minitærter med svampepure og løgspirer

Nem opskrift på minitærter, lavet på butterdej, med en svampepure og pyntet med løgspirer.
Servér som en appetizer/snack eller forret.
Antal: 12 stk. Tid: 30 min.
Ingredienser
- 2 plader butterdej
- 200 g. svampe (jeg bruger champignon)
- 1 hvidløg
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 dl. Piskefløde
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- Løgspirer
- Olivenolie
Fremgangsmåde
- Hvis butterdejspladerne er fra frost, skal de først tø op (dette tager ca. 20-30 min)
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft
- Rul butterdejspladerne lidt ud.
- Del herefter hver butterdejsplade i 6 stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Kom et stykke bagepapir over dem og endnu en bradepande over, for at holde sikre at butterdejstærterne ikke hæver for meget op.
- Bag dem i ovnen i ca. 8 min. indtil de er gyldne (er du i tvivl om de har fået nok, må du lige tage det hele ud og løfte en bradepande og tjekke til dem.)
- Lad tærtebundene køle af.
- Rens svampene og skær dem i kvarte.
- Hak hvidløget fint. Hak timian fint.
- Kom lidt olivenolie på en pande og varm panden op.
- Når olien er varmet op, steges hvidløg og timian først 1 minuts tid.
- Kom herefter svampene på og steg dem godt af.
- Tilsæt fløde og lad det koge ind.
- Blend det hele til en tyk masse og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kom massen op i en sprøjtepose og sprøjt svampepureen ud på tærtebundene. (har du ikke en sprøjtepose kan en ske sagtens gøre det, det bliver dog lidt pænere med sprøjteposen.)
- Fordel lidt flagesalt og løgspirer på tærterne.
- Kan både serveres lune eller kølet af.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu