Indledende runde – dag 2. ”Vi vil gerne bede dig om at lægge dit forklæde og forlade Masterchef”.

Dette opslag har været lidt svært at skrive, men lad os tage dagen fra start og så den kedelige del til sidst.

Der er ingen tvivl om at Masterchef er en benhård konkurrence. Du skal hele tiden være på, og følelsesmæssigt er det heller aldrig sjovt at sige farvel til en deltager.

I dag er ingen undtagelse. Når dagen er omme, har endnu en deltager forladt Masterchef 2019.

Vi træder ind ad den famøse, gule dør og ser at der kun står tre køkkener. Det betyder naturligvis at der igen i dag er hold konkurrence.

Hver deltager skal gå op og trække en babusjka dukke, hvor farven indeni afslører hvilket hold man er på. Jeg trækker farven grøn, hvilket betyder at jeg skal være på hold med Jesper L. som også trak grøn.

Ovre i køkkenerne står der en hemmelig boks. Vi får besked på at løfte boksen, så vi kan se hvad dagens udfordring går ud på, og som jeg mest frygtede, kommer vi ud i dådyr, hvilket ikke er kød jeg spiser til hverdag. Vi ser at der lægger endnu en sort boks under elementerne her, og får besked på at hvis vi åbner næste kasse, får vi yderligere 10 min. Til at lave mad, men skal derimod også bruge elementerne. Vi har på nuværende tidspunkt ikke mange elementer, så vi vælger at løfte næste boks også.

Under boksen finder vi to slags svampe, som vi er mega glade for at kunne bruge, men det var jo ikk det hele. Der er en ekstra lille hemmelig boks ? og princippet er igen det samme, løfter man får man 10 min. Mere til at lave mad, men elementet skal også tilføjes.

Vi åbner boksen og ser at der ligger savsmuld. Det betyder jo at vi skal ryge maden, og det har vi det egentlig helt fint med!

Jeg synes at det er mega sjovt at blive udfordret på denne måde, men er også nervøs for selve udførelsen, da hverken Jesper eller jeg har tilberedt dådyr før. Vi kaster os dog hurtigt ud i det og får hurtigt lagt en plan. Vi laver mørbrad med knoldselleritern, stegte og røgede svampe og ægte sauce, som vi også ryger.

Det hele går som planlagt og samarbejdet fungerer rigtig godt. Tiden er ved at rende ud og anretningen snart på plads. Da vi skal til at hælde saucen på kande, opdager vi at saucen til vores store skræk, er skilt! Saucen skal binde retten sammen, så det er så frustrerende for os, men vi tager en klog beslutning om at kyle den af h******* til, og så ryge brunet smør. Tiden render dog fra os og det ender med at vi servere klaret smør, men nu er der ikke mere vi kan gøre.

Det er tid til dommernes vurdering. Vi er heldigvis sluppet godt afsted med elementerne, og får ros for at vi ikke brugte en skilt sauce, men smørsauce og vildt? Det er ikke prøvet før, og røgsmag er der overhovedet ikke nok af. Vi endte jo desværre også kun med røgede svampe, så det er egentlig forståeligt.

Rødt hold, Ida og Gitte, formåede at skabe røgsmag til deres ret, selvom de som de eneste ikke valgte at løfte sidste boks og dermed måtte bruge røg. Det er vildt flot klaret og selvom man har et lille håb om at vinde, er der selvfølgelig intet at sige til at de vandt konkurrencen og dermed er videre til i morgen.

Da der ?kun? er to konkurrencer i dag ift. mandag, er det ensbetydende med at vi skal i elimineringsrunde.

I dagens sidste og afgørende konkurrence skal vi lave?

Boller i karry!

Okay, boller i karry. Det kan jeg godt, tænkte jeg, indtil vi hører at vi selv skal lave vores karry. Jeg har aldrig i mit liv lavet min egen karry og har absolut ingen ide om hvad der skal i, eller hvor meget af hver ingrediens.

Tiden starter og vi løber til vores køkkener. Jeg vælger at gå med en klassisk boller i karry, dog med æble, for at give syre til retten. Præcis som min morfar altid lavede den. Det var nemlig hans livret.

For at finde frem til karrysmagen, prøver jeg at smage på krydderierne og tilføje lidt ad gangen.
Jeg sætter ris over og laver kødboller. Begynder på min karrysovs, men da jeg skal smage den til, kan jeg godt smage at den ikke smager som den skal. Den er bitter, meget bitter og jeg aner ikke hvordan jeg skal rette op på den. Jeg går i panik og klappen går simpelthen ned for mig. Der er ikke plads til at klappen går ned i Masterchef.

Tiden render ud og nedtællingen går i gang. Da vi hører dommerne sige ?træd ud af jeres køkkener?, ved jeg godt hvad klokken er slået. Jeg går op mod Ida og Gitte som står på balkonen, og siger at det her ikke er godt. Jeg er overhovedet ikke tilfreds, på nogen måde!

Det er tid til dommernes vurdering. På det her tidspunkt er jeg grædefærdig indeni. Jeg er sikker på at jeg ryger, allerede inden at have hørt deres vurdering af vores retter.
Jesper og Kenneth formåede at få en god karry smag frem, hvilket jeg synes er mega sejt når man aldrig før har blandet sin egen karry.
Jeg formår at lave den alt for bitter, og Torben ender med en jule-karry, som smager af kanel.
Kenneth går med dagens ret og Jesper får også hurtigt besked om at han er videre.
Den står nu mellem Torben og jeg. På det her tidspunkt har jeg faktisk en lille forhåbning om at gå videre. Jeg er slet, slet ikke færdig i Masterchef!

Dommen lyder;?Den sidste der er med videre til i morgen er? Torben. Det betyder at vi skal bede dig, Natasha, om at lægge dit forklæde og forlade Masterchef.?

Det er så uvirkeligt at det hele allerede er ovre og jeg bryder ud i gråd. Jeg havde ikke forestillet mig at skulle græde på TV, men jeg kan slet ikke holde følelserne tilbage og lige nu har jeg glemt alt om at der er kamera på.

Jeg tager mit forklæde af, lægger det fra mig og går ud ad den gule dør for sidste gang…

Min tid i Masterchef har været et vildt eventyr.

Selvom der er mange ting i programmet jeg ville gøre om i dag ? så har jeg aldrig fortrudt! Tværtimod. Kunne jeg stille op igen, havde jeg gjort det!

Jeg er så ked af at ryge så tidligt i programmet. Stod det til mig var jeg jo gået hele vejen, men jeg mindes med glæde min tid i Masterchef 2019. Det var enormt hårdt og stressende, men også en oplevelse jeg aldrig ville ha´været foruden.

Jeg har lært en masse om mig selv, jeg er blevet udfordret på min madlavnings kunnen og lært en masse, skønne mennesker at kende, som alle deler samme passion ? nemlig madlavning.

Tak for alt Masterchef.

 

Næste indlæg

1. dag i den indledende uge – ”Hvor lang tid var det lige kyllingetern skal koge?”