Chiagrød med mango, friske hindbær og hvid chokolade

Min audition til Masterchef 2019 – kampen om det hvide forklæde

Min audition til Masterchef 2019 ? Kampen om det hvide forklæde

Da jeg fik opringningen om at de gerne ville se mig til audition, og at jeg dermed var med i kampen om det hvide forklæde, blev jeg enormt glad og spændt. Jeg gik strakt i tænkeboksen for at finde ud af hvad jeg ville lave.

Der er mange gode retter som farer igennem mit hoved, men for mig er det også vigtigt at retten afspejler mig og mit store madidol, nemlig min morfar.
Jeg bliver hurtigt enig med mig selv om at en laksetatar afspejler min morfar og mig, men jeg ved også at dommerne er ret kritiske, når man kommer med en tatar, uanset om det så er laks eller okse, men jeg tager chancen, for det vigtigste for mig er altså at retten er tænkt og lavet med kærlighed, personlighed og afsavn.

Det bliver audition dag, og det er nu det gælder. Min mand og jeg står op, får noget god morgenmad, pakker køletasken ned og kører så over efter min mor og mormor, som jeg har valgt at tage med som min støtte.
Selvom jeg mest af alt har været spændt og glædet mig til audition dagen, så er de følelser ved at blive overtaget af nervøsitet og usikkerhed. Der farer så mange tanker rundt i mit hoved, som; ? har jeg valgt den rigtige ret??, ?Er den god nok til dommerne?? og jeg repetere opskriften om og om i mit hoved igen. Tænk nu hvis jeg glemmer noget, eller der er noget der går galt.

De råber mit navn og det er nu det gælder. Først skal jeg forberede ude i køkkenet og derefter har jeg 5 min til at anrette foran dommerne.
Jeg starter med at skære min laks og marinere den i citronskal, saft og salt. Plukker mine urter og skærer mine radise crudité, som derefter lægges i isbad, så jeg sikrer sprødhed af elementerne, og ikke slatne krydderurter.
Jeg laver min dildmayonnaise, hvor jeg bruger en dildolie som jeg har medbragt hjemmefra. Nu er jeg ved at være klar til at give den gas foran dommerne. Min mand kysser mig held og lykke, og så åbnes de gule døre ind til studiet hvor Jesper Koch, Jakob Mielcke og Thomas Castberg sidder og venter på at JEG skal vise dem hvad jeg kan. Nervøsiteten er ved at æde mig op på det her tidspunkt og mine følelser sidder helt ude på tøjet.
Jeg præsenterer mig selv, stiller mig over til kogeøen og går i gang med at anrette da Jakob Mielcke kommer op og begynder at spørger løs. Jeg har heldigvis ikke et problem med at snakke, men jeg må da indrømme at jeg lige i det her øjeblik bliver lidt udfordret på mit fokus. Selvom det er super hyggeligt at snakke med Mielcke, så skal jeg nu til at færdiggøre og servere. ?Værsgo´, så er der mad?.
Nu kommer Thomas Castberg og Jesper Koch op med op til kogeøen. De smager, vurdere og smager så lidt igen. De kigger op, kigger ned og kigger så op igen. Det føles som en evighed og jeg har ingen idé om hvad de tænker.


Jakob Mielcke lægger ud ? ?din ret bliver meget fed. Den mangler syre. Det bliver et nej tak herfra?. BOM! Man ser det næsten i mine øjne, min verden var ved at falde sammen. Det kan bare ikke være rigtigt det her. Jeg ved jeg kan og jeg skal!

Thomas Castberg giver mig et lille ja, og jeg tænker ?yes! Så er der da et lille håb forude?, men Jesper Koch er ikke til at tyde. Han tænker længe over om jeg skal videre, da det egentlig er op til ham nu. Jeg står lidt i min egen verden fordi jeg er så nervøs for om jeg ikke er god nok, og det hele føles så uvirkeligt, men så kommer dét ene vigtige ord, jeg længtes efter at høre ?Du får et Ja herfra ? Tillykke, du er med i Masterchef 2019?. ?Whaaaaaaat?!! Er det rigtigt det her?!? ? tænker jeg. Jeg har alle følelserne ude på tøjet og hopper rundt om mig selv i glæde.

Jeg kommer ud til min familie som står og venter spændt, men de havde vist allerede hørt mit lille skrig inde hos dommerne, så da jeg endelig kom ud igen, stod de og græd af glæde. Jeg har virkelig gjort dem stolte. Jeg ville dog ønske jeg havde lavet en ret der væltede dommerne af pinden, men der skal meget til og det viste jeg ikke med denne ret. Jeg vil arbejde videre på det konstruktive kritik jeg fik, og når jeg har fundet den helt rigtige balance i smagene, skal i ikke snydes for opskriften. 

Jeg fik forklædet ? jeg er så mega stolt af mig selv og glæder mig bare til at komme i studiet igen, og lave mere mad og lære af de dygtige dommere.

Næste indlæg

Chiagrød med mango, friske hindbær og hvid chokolade