Grillede hvide asparges med brunet smør og ramsløgsolie

Nem gourmet opskrift på en ekstra lækker forret – grillede, hvide asparges med brunet-nøddesmør, ramsløgsolie og toppet med brøndkarse.
Server evt. til gæsterne, når de skal imponeres med god mad.
Antal: 4 pers. Tid: 20 min.
Ingredienser
- 250 g. hvide asparges
- 150 g. smør
- 15 g. hasselnødder, groft hakkede
- ½ citron, saften fra
- Brøndkarse
- Salt
- Friskkværnet peber
Ramsløgsolie
- 100 g. ramsløg
- 2 dl. rapsolie
Fremgangsmåde
- Skræl de hvide asparges og bøj dem herefter, så bunden knækker af.
- Grill aspargesene ved middel- og direkte varme i ca. 5 min. på hver side, så de får de pæne grillstriber. Aspargesene må gerne stadig have lidt bid. Anret dem på et fad eller tallerken.
- Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Når alt smørret er smeltet og vallen (det hvide) er faldet til bunds, skrues der op for varmen, så smørret begynder at bruse.
- Når smørret begynder at blive gyldent og dufte af nødder, er det færdigt og tages hurtigt af varmen. Sigt smørret.
- Rør grofthakkede hasselnødder og citronsaft i smørret, som herefter hældes over de hvide asparges.
- Dryp lidt ramsløgsolie over, salt, friskkværnet peber og slut med lidt brøndkarse på toppen.
Ramsløgsolie
- Skyl ramsløgene godt og dryp af.
- Varm olien op til 60 grader.
- Blend ramsløgene og hæld den varme olie i, i en tynd stribe.
- Lad det blende på fuld skrue i ca. 2-3 min.
- Stil på køl natten over eller min. 4 timer.
- Sigt olien i en finmasket sigte (eller kaffefilter – dette tager dog lang tid).
- Hæld på flasker og opbevar på køl.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
Ingen kommentarer endnu