Krydrede empanadas med kartoffel-karry fyld

Rødbedetatar – Nem rødbedetatar med rå rødbeder

Opskrift på nem rødbedetatar med rå rødbeder og persille

Tatar er generelt en favorit herhjemme, så intet under for at jeg nu også blev nødt til at eksperimentere lidt med andre versioner end de klassiske oksetatar, laksetatar osv.

Jeg har derfor været i køkkenet og eksperimentere med en vegetarisk tatar version med rå rødbede. Rødbedetatar er super lækkert og fungere rigtig godt som en forret.

Prøv også at udveksle opskriften med andre krydderurter eller evt. bagte/kogte rødbeder. Dette er blot én opskrift på en nem og hurtig rødbedetatar.

 

Opskrift på rødbedetatar med rå rødbede

Antal: 4 pers. Tid: 15 min.

Rødbedetatar

  • 300 g. rødbede
  • 50 g. valnødder
  • 3 spsk. persille, finthakket
  • 2 tsk. Kapers
  • ½ tsk. Dijonsennep
  • Citronsaft

Peberrodscreme

  • 1 dl. piskefløde
  • 75 g. creme fraiche
  • 2 spsk. frisk peberrod
  • Citronsaft
  • Salt / friskkværnet peber
  • et par skiver rugbrødschips til

 

Fremgangsmåde

  1. Kom rødbeder, valnødder, persille, kapers og dijonsennep i en foodprocessor og hak det til en grovhakket masse – det skal altså ikke være som mos men heller ikke alt for store stykker. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  2. Pisk fløde til let skum og vend den med creme fraiche og friskrevet peberrod. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Anret rødbedetataren i en rund form (alternativt anret med en ske) og med lidt peberrodscreme oven på samt frisk estragon. Server med rugbrødschips.

2 kommentarer

  • Mike

    Fint eksperiment, vi har brug for flere alternativer til kødet.
    Jeg personligt syndes ikke opskrifter holder, den er fattig på smag og retten vækker de gamle 70”er smage smage frem, hvilket er skønt engang imellem men jeg syndes rettet i sig selv mangler smag og konsistens optimering. Vh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Mike,

      Jeg er ked af at høre at den ikke er faldet i din smag. Hvis du vil afprøve en rødbedetatar igen en anden gang, kan jeg anbefale evt. at prøve med bagte rødbeder tilsmags med cognac. Det giver en helt anden smag og konsistens 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydrede empanadas med kartoffel-karry fyld