Broccoli tærte med bacon og hytteost (grov tærtedej)
Nem opskrift på en sundere broccolitærte – bestående af bl.a. en sprød, grov tærtedej, massere af broccoli, hytteost og godt med bacon.
Du kan enten servere den som én stor tærte eller 4 små tærter. Blot vær obs på at reducere ovntiden med omtrent 5-10 min. hvis du laver små tærter.
Antal: 4 pers. Tid: 1 time og 10 min.
Ingredienser
Grov tærtedej
- 175 g. hvedemel
- 75g. fuldkorns hvedemel
- 1 tsk. Salt
- 100 g. smør
- 0,5-0,75 dl. vand
Fyld
- 1 broccoli
- 200 g. bacon
- 5 æg
- 1 dl. hytteost
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Dej
- Kom hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en skål og rør det sammen.
- Skær smørret i små tern og smuldrer ind i melet.
- Saml dejen med vandet.
- Fordel dejen i et tærtefad – sørg for at trykke dejen godt ind i kanterne og skær evt. overskydende væk langs kanten.
- Stil tærtedejen på køl i 30-60 min.
Fyld
- Start med at opvarme ovnen 180cc, varmluft.
- Prik huller i bunden af tærtedejen med en gaffel og bag herefter bunden i 10 min.
- Steg bacon sprødt på en pande. Stil herefter til side.
- Fordel broccolien i mindre buketter – bruger du stokken, skæres den i små tern.
- Kom broccolibuketterne i letsaltet, kogt vand og blancher dem i ca. 1-2 min. De skal stadig have massere bid.
- Hæld vandet fra og fordel broccolibuketterne på den bagte tærtedej.
- Fordel halvdelen af baconen over broccolien.
- Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen i en skål og fordel herefter æggemassen i tærten.
- Drys resten af den stegte bacon på toppen.
- Bag i ovnen ved 180c. varmluft, i ca. 35 min.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu