Hvide asparges med sauce mousseline

Tunsalat, portionsanrettet – nem og hurtig opskrift på tunsalat i glas

Tunsalat portionsanrettet i glas er den perfekte opskrift til frokoster som bl.a. påskebordet, pinsebordet, julebordet og picnic turen.

Opskriften på tunsalaten er nem, da den røres ed creme fraiche og ikke indeholder husblas – af samme grund, er den hurtig at lave.

Jeg kan også anbefale min opskrift på tunroulade med spinat

 

Antal: 4 pers. Tid: 10 min.  

Ingredienser

  • 2 ds. Tun
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 lile håndfuld purløg, finthakket
  • ½ citron, saften fra
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Salatmix efter eget ønske
  • Karse

Rugbrødschips

  • ½ rugbrød (ikke skiveskrået!)
  • 3-4 dl. olivenolie
  • Havsalt

Fremgangsmåde

Tunsalat

  1. Dræn vandet/olien fra tunen og kom det op i en skål.
  2. Rør tunen sammen med creme fraiche, purløg og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  3. Kom først salat i dine portionsglas. Herefter fordeler du tunen i de 4 glas, topper med en lille håndfuld karse i hvert og til slut, evt. 1-2 skiver rugbrødschips.

Rugbrødschips

  1. Opvarm ovnen til 160 c, varmluft.
  2. Skær rugbrødet i meget tynde skiver.
  3. Skær hver skive ud i 4 trekanter og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Pensl med olivenolie og drys med havsalt.
  5. Bag rugbrødsstykkerne sprøde i ovnen i ca. 10-15 min.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvide asparges med sauce mousseline