Tunsalat, portionsanrettet – nem og hurtig opskrift på tunsalat i glas

Tunsalat portionsanrettet i glas er den perfekte opskrift til frokoster som bl.a. påskebordet, pinsebordet, julebordet og picnic turen.
Opskriften på tunsalaten er nem, da den røres ed creme fraiche og ikke indeholder husblas – af samme grund, er den hurtig at lave.
Jeg kan også anbefale min opskrift på tunroulade med spinat
Antal: 4 pers. Tid: 10 min.
Ingredienser
- 2 ds. Tun
- 2 spsk. creme fraiche
- 1 lile håndfuld purløg, finthakket
- ½ citron, saften fra
- Salt
- Friskkværnet peber
- Salatmix efter eget ønske
- Karse
Rugbrødschips
- ½ rugbrød (ikke skiveskrået!)
- 3-4 dl. olivenolie
- Havsalt
Fremgangsmåde
Tunsalat
- Dræn vandet/olien fra tunen og kom det op i en skål.
- Rør tunen sammen med creme fraiche, purløg og citronsaft. Smag til med salt og peber.
- Kom først salat i dine portionsglas. Herefter fordeler du tunen i de 4 glas, topper med en lille håndfuld karse i hvert og til slut, evt. 1-2 skiver rugbrødschips.
Rugbrødschips
- Opvarm ovnen til 160 c, varmluft.
- Skær rugbrødet i meget tynde skiver.
- Skær hver skive ud i 4 trekanter og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl med olivenolie og drys med havsalt.
- Bag rugbrødsstykkerne sprøde i ovnen i ca. 10-15 min.
Ingen kommentarer endnu